Hartverwarmend gebaar: De Roon thuisgebracht door 'Boro'-fans

Hartverwarmend gebaar: De Roon thuisgebracht door 'Boro'-fans

03-10-2016 22:42
4

Dat het voetbalwereldje soms ook mooi kan zijn, bewezen enkele fans van Middlesbrough afgelopen zondag. De Nederlander Marten de Roon werd de helpende hand geboden.

De Roon speelde zondag met Middlesbrough een uitwedstrijd in Londen tegen West Ham United (1-1). De oud-speler van Sparta Rotterdam en sc Heerenveen moest na het duel langer blijven vanwege een dopingtest. Daardoor kon hij niet met zijn ploeggenoten mee terugreizen en moest hij zelf de volgende trein van de Engelse hoofdstad naar Middlesbrough pakken.

Wedden

Meer odds

Tot De Roon op het station aan de praat raakte met Middlesbrough-fan Lloyd Cooper. "We vroegen hem wat hij daar in zijn eentje deed", vertelt de fan aan Gazette Live. "Hij zou daar uren hebben moeten wachten op de volgende trein. Voor de grap zei ik tegen onze chauffeur dat hij ons busje wat naar voren moest zetten. De Roon stapte direct in en we hebben hem op Hurworth (trainingscomplex Middlesbrough, red.), waar zijn auto staat, afgezet."

De Nederlander kon het gebaar van de supporter zo waarderen dat hij de chauffeur een fooi van zestig pond (ongeveer zeventig euro) gaf.