'Revolutie op komst in Milaan: 100 miljoen beschikbaar, drie Nederlanders gelinkt'

'Revolutie op komst in Milaan: 100 miljoen beschikbaar, drie Nederlanders gelinkt'

04-10-2016 13:18
28

Volgens het Italiaanse medium Corriere dello Sport is er bij AC Milan wederom een revolutie op komst. Clublegende Paolo Maldini wordt op korte termijn aangesteld als algemeen directeur en in januari komt er ongeveer honderd miljoen euro vrij voor nieuwe aankopen. 

Hoewel Milan het met een huidige zesde plek in de Serie A niet eens zo slecht doet, is het onrustig in San Siro. Er heerst veel onduidelijkheid rondom de verkoop van de club aan Chinese investeerders. Corriere dello Sport meldt dinsdag dat de nieuwe eigenaren in ieder geval grootse plannen hebben met de achttienvoudig landskampioen. Maldini (48), tussen 1985 en 2009, speler van de club, moet een nieuwe revolutie gaan leiden.

Onder zijn hoede is het de bedoeling dat de Rossoneri terugkeren naar de top van het Italiaanse en internationale voetbal. Daar horen uiteraard ook aankopen bij. Drie Nederlandse spelers worden gelinkt aan Milan: Memphis Depay (Manchester United) en Ajacieden Anwar El Ghazi en Riechedley Bazoer (foto). Laatstgenoemde staat in Milaan hoog aangeschreven: de negentienjarige middenvelder, die al een tijdje op de bank zit in Amsterdam, wordt gezien als 'il nuovo Pogba', oftewel de nieuwe Paul Pogba.