PSV werkt met GGZ aan onder meer het penaltyprobleem: Voel je de spanning?

PSV werkt met GGZ aan onder meer het penaltyprobleem: "Voel je de spanning?"

04-10-2016 17:54
10

PSV werkt sinds mei vorig jaar samen met de GGzE. Dat weet het Eindhovens Dagblad te melden. Beide organisaties zijn 'goede buren' van elkaar. De training hoe jonge talentjes om moeten gaan met de spanning is één van de samenwerkingspunten. 

Joep Kolijn, psychomotorisch therapeut, sprak eerder zeventien jonge PSV-spelertjes toe. Kolijn gooit de talentjes een bal toe, óf doet alsof. De spelers, met de armen op de rug, mogen de handen alleen bewegen als de bal daadwerkelijk gegooid wordt. "Voel je de spanning?" Vervolgens wordt de kring een stuk kleiner gemaakt. "Wat voel je nu? Nog meer spanning hè? Voel je ook dat je handen strakker gevouwen zijn?"

De training van de talenten is ook actueel voor de selectie van Phillip Cocu. "Die spanning merk je ook bij het nemen van penalty's: 'nu móet ik scoren'. Daar gaan we mee aan de gang de komende periode." Het was de eerste training van het nieuwe seizoen. Er staan nog flink wat therapeutische sessies op het programma. "Bij PSV zijn tactiek, techniek en fysiek goed ontwikkeld. Maar op het mentale vlak zijn heel andere facetten in het spel."