Verdeeldheid onder Feyenoord-supporters: Dit kan niet te lang doorgaan

Verdeeldheid onder Feyenoord-supporters: "Dit kan niet te lang doorgaan"

04-10-2016 18:19
9

Onder de supporters van Feyenoord heerst er tweespalt over het beleid bij de club, zoveel is de afgelopen jaren duidelijk geworden. Op de tribunes zijn regelmatig spandoeken met teksten als 'wanbeleid' te zien, terwijl ook veel fans zich juist wél kunnen vinden in de manier waarop hun club wordt gerund. Het moet nu maar eens afgelopen zijn met de verdeeldheid, vindt de voorzitter van de supportersvereniging. 

Wim van Merkensteijn maakt zich boos over de vijandigheid vanaf de tribunes jegens onder meer algemeen directeur Eric Gudde. "Iedereen mag een eigen mening hebben, maar de verschillen worden nu wel heel erg merkbaar. Ik zou graag willen dat het legioen gewoon het legioen blijft. Wij nemen geen standpunt in. Eigenlijk zou de club dit moeten oppakken. Dit kan niet te lang doorgaan", vertelt hij dinsdag in het Algemeen Dagblad. 

Ook rondom bijvoorbeeld de nieuwe Kuip is er al lange tijd rumoer. Jan de Knecht, fanatiek Feyenoord-supporter, is één van de felle tegenstanders van het huidige beleid. Hij denkt dat veel mede-supporters zich laten misleiden door het huidige sportieve succes in Rotterdam. "De waan van de dag regeert. De supporters-op-afstand keren zich tegen de kritische, fanatieke supporters. Die denken nu dat Gudde goed bezig is..."