Toen mijn contract bij Ajax afgelopen was, wilde ik graag terugkeren

"Toen mijn contract bij Ajax afgelopen was, wilde ik graag terugkeren"

06-10-2016 15:49
2

Branco van den Boomen staat sinds twee maanden onder contract bij Willem II. De 21-jarige middenvelder komt uit een echte voetbalfamilie en is dan ook vernoemd naar een voormalig Braziliaans topvoetballer.

Tegenover de clubsite van Willem II bevestigt de Brabander dat zijn ouders hem vernoemd hebben naar de ex-speler Cláudio Ibrahim Vaz Leal, roepnaam Branco. Hij komt uit een voetbalgezin. "Mijn vader heeft vroeger in de jeugd van PSV gespeeld. Ik heb eigenlijk altijd gevoetbald en heb twee neven en een broertje die ook voetballen", aldus de rechtspoot, die in zijn jonge jaren ook al voor Willem II uitkwam. 

In 2011 maakte Van den Boomen de overstap naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij niet door wist te breken. Een hereniging met 'zijn' Willem II zat er in eerste instantie niet in. "Toen mijn contract bij Ajax afgelopen was, wilde ik graag terugkeren. Uiteindelijk is dat niet gebeurd, maar ik ben nu erg blij dat het alsnog gelukt is. Ik hoop veel te spelen. Tot nu toe ben ik tevreden over mijn minuten voor Willem II en ik hoop dat zo te houden."