Belgen grepen naast ex-speler Chelsea en Real: 'Was perfect geweest'

Belgen grepen naast ex-speler Chelsea en Real: 'Was perfect geweest'

07-10-2016 12:40
2

Sporting Charleroi forceerde vorig jaar bijna een stunttransfer. In de aanloop naar de Play-Offs van het seizoen 2014-2015 haalde het bijna Lassana Diarra binnen, maar de deal ketste af.

Diarra is een geen kleine naam in het Europese voetbal, de inmiddels 31-jarige middenvelder speelde in het verleden bij onder meer Chelsea, Arsenal en Real Madrid. Begin 2015 ging het echter minder met de speler: hij was transfervrij na een tegenvallend avontuur bij Lokomotiv Moskou. Charleroi rook zijn kans.

"De deal met Charleroi was duidelijk: na enkele maanden zonder te spelen, zou ik er ritme gaan opdoen. Ik zou de club helpen in Play-Off I, tien wedstrijden. Ik had een goed gesprek met Mehdi Bayat, maar jammer genoeg ging het niet door. Charleroi was op dat moment nochtans perfect geweest", onthult Diarra aan La Capitale.

De transfer zou niet doorgegaan omdat zijn vertrek bij Lokomotiv Moskou kon leiden tot problemen met de FIFA. Charleroi had geen zin in een juridische slag. Ondertussen staat Diarra er weer helemaal. Olympique Marseille pikte hem op en de middenvelder werd er snel een dragende speler.