Bergkamp moest ernstig vrezen: Daardoor zou ik het WK bijna moeten missen

Bergkamp moest ernstig vrezen: "Daardoor zou ik het WK bijna moeten missen"

07-10-2016 16:19
3

De prachtige goal van Dennis Bergkamp namens het Nederlands elftal tegen Argentinië staat bij veel voetballiefhebbers in het geheugen gegrift. De oud-speler van Ajax en Arsenal leefde voor het voetbal en de grote toernooien, zo vertelde hij. 

"De wereldkampioenschappen en de Europese kampioenschappen zijn de beste toernooien", aldus Bergkamp tegenover FIFA.com. "Daar wilde je bij zijn, daar deed je alles voor. Het WK van 1998 was een bijzonder toernooi voor Nederland. Ik speelde toen voor Arsenal, aan het einde van het seizoen raakte ik geblesseerd. Daardoor zou ik het WK bijna moeten missen."

Gelukkig voor Nederland kwam het niet zo ver en kon Bergkamp deelnemen aan het eindtoernooi. "Ik was net op tijd fit en ik groeide in het toernooi. Mijn hoogtepunt was natuurlijk mijn doelpunt tegen Argentinië." Die wonderschone treffer viel in de 89e minuut en het betekende de 2-1 in de wedstrijd. Daardoor haalde Nederland de halve finale van het toernooi, waarin Brazilië na strafschoppen (4-2) te sterk was. "Dat zijn momenten die je nooit meer vergeet. Ik ben blij dat mensen mij herinneren wegens dat soort momenten."