Verrassend voorstel rondom Champions League: Premier League unaniem tegen

Verrassend voorstel rondom Champions League: Premier League unaniem tegen

vrijdag 7 oktober 2016 om 17:24

De UEFA beraadt zich op het idee om een aantal Champions League-duels niet meer op dinsdag en woensdag, maar op zaterdag af te werken. Dat weet The Daily Mail.

Voorlasnog zijn alle twintig clubs uit de Premier League tegen het idee van de UEFA. De European Professional Football Leagues (EPFL) heeft onlangs al laten weten dat het weinig voelt voor het idee van de UEFA. De Europese voetbalbond blijft echter stellig. Champions League op zaterdag verhoogt namelijk de waarde van de televisie-rechten. Sinds 2010 wordt de finale van het miljoenenbal al op zaterdag afgewerkt.

Ook de UEFA voorziet problemen: de kalender kan niet nóg verder worden uitgebreid. Er kunnen geen speelrondes worden opgeschoven, want het begrip winterstop kent de Premier League niet. Ook rondom een eindtoernooi zit er geen speling in het speelschema. De bond gaat nu onderzoeken of het mogelijk is om de competitieduels nu midweeks te spelen. De veranderingen zullen echter pas vanaf 2024 plaatsvinden. 

Lees meer over:Premier League

Plaats een reactie

vrijdag 7 oktober 2016 om 17:33
Alstublieft daar is tie. Vanaf 2024 einde van de nationale competitie. Leidend wordt dan de Champions League. Liefst met alleen ploegen uit Engeland, Duitsland, Spanje, Italië en Frankrijk.

Misschien in de toekomst Rusland als het genoeg geld op brengt. De overige landen kunnen de kruimels eten.

De UEFA heeft altijd als doel gehad een competitie in het weekend van de 18 grootste clubs van Europa. Een opzet zoals de NFL. Nederland wordt opleidingsland. Het is niet meer te stoppen.

De huidige jeugd loopt alleen maar in Real, Barca, Man United en PSG shirts en pakken.
Vind ik leuk
vrijdag 7 oktober 2016 om 18:30
In Nederland is toch precies hetzelfde aan de hand. Of dacht je dat Ajax PSV en Feyenoord alleen gesupport worden Door mensen uit Amsterdam Eindhoven en Rotterdam.
Vind ik leuk
ricsta +285
vrijdag 7 oktober 2016 om 19:44
Klopt ik denk eerder dat de moderne tijd hier mee te maken heeft. Vroeger was je een avonturier wanneer je in het buitenland ging voetballen. Tegenwoordig is de vraag hoe snel je er naar toe gaat. Het lopen in trainingspakken van de grote clubs komt ook omdat je die wedstrijden overal ziet. Pak en beet 20 jaar terug was dit niet zo. Dit alles heeft natuurlijk ook te maken met dat de wereld kleiner wordt in die zin dat mensen ook gemakkelijk 2x per jaar op vakantie buiten nederland gaan. Zo is het voetbal ook het is heel normaal geworden om in het buitenland te spelen je bent eerder vreemd wanneer je je hele carierre op de nldse velden doorbrengt.
[Reactie gewijzigd op vrijdag 7 oktober 2016 om 19:45]
Vind ik leuk
vrijdag 7 oktober 2016 om 17:35
Mogen hierop alleen premier leaque op regeren.
Snap best dat daar het programma vol zit met zoveel clubs.
Maken ze de competitie toch kleiner met minder clubs.
Willen wij in Nederland toch ook niet waar.
Onzin natuurlijk, heeft alleen met de centjes te doen.
En daar hebben de clubs in Engeland genoeg van.
Vind ik leuk
Aal +12607
vrijdag 7 oktober 2016 om 18:19
De UEFA is tegen het idee van de UEFA dus eigenlijk
Vind ik leuk
Gizmo +3363
vrijdag 7 oktober 2016 om 18:55
Nee, ik heb dat ook 3x zitten lezen, maar de Uefa voorziet alleen problemen omdat de kalender volzit, maar dat is natuurlijk op te lossen door de nationale competities op te heffen, dan kunnen er wat meer europese wedstrijden komen, en verder nog wat interlands.
Vind ik leuk
Aal +12607
vrijdag 7 oktober 2016 om 19:20
Het blijft vaag. De UEFA wil een zaterdagse speelronde, maar de UEFA voorziet problemen... naja... ze drinken er maar 1 op :)
Vind ik leuk
Gizmo +3363
zaterdag 8 oktober 2016 om 08:24
De UEFA wil op de zaterdag spelen, maar ze voorzien problemen omdat de PL ploegen massaal tegen zijn.

Die vinden hun eigen competitie belangrijker dan het UEFA feestje.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws

Verrassend voorstel rondom Champions League: Premier League unaniem tegen