Opzet Eredivisie en Jupiler League mogelijk op de schop na gesprekken bij KNVB

Opzet Eredivisie en Jupiler League mogelijk op de schop na gesprekken bij KNVB

Gepubliceerd: vrijdag 7 oktober 2016 om 18:16vr 07-10-2016 om 18:16

De KNVB is met de Eredivisie- en Jupiler League-clubs in gesprek gegaan over nieuwe competitievormen. Ook spelers, trainers, supporters-collectieven, journalisten, overheden en wetenschappers waren aanwezig.

Er werd over diverse onderwerpen gesproken: van aanvangsdatum van de competitie tot aan opzet van de play-offs. Jacco Swart reageerde namens de Eredivisie CV op de gesprekken: "We streven gezamenlijk naar competities die in zijn totaliteit sterker worden, waardoor we in de toekomst een belangrijkere rol kunnen spelen in Europa én meer fans aan ons kunnen binden."

Ook AZ-verdediger Ron Vlaar en Hans Nijland, directeur van FC Groningen, dachten mee. Vlaar: "De feiten liegen niet, op allerlei gebieden zit ons voetbal in een neerwaartse spiraal. Geld is daarin belangrijk, maar niet alleszeggend. Door meer aandacht te geven aan het fysieke en tactische aspect, ook qua opzet van de competitie, kunnen we veel compenseren."

Eventuele aanpassingen aan de competities kunnen in het seizoen 2018/'19 worden doorgevoerd. Het aantal clubs per divisie kan veranderen, maar ook het play-offsysteem en de promotie-/degradatieregling kan op de schop gaan. Er wordt onder meer gekeken naar de Belgische competitie met zestien teams.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws