Boegeroep voor Rooney: 'Ook die gasten kregen veel kritiek, staken hun nek uit'

Boegeroep voor Rooney: 'Ook die gasten kregen veel kritiek, staken hun nek uit'

08-10-2016 22:10
13

Bondscoach Gareth Southgate begrijpt niet dat een klein deel van de Engelse fans zaterdagavond Wayne Rooney uitfloot. De aanvoerder van The Three Lions staat al enige tijd ter discussie bij zowel Manchester United als de nationale ploeg.

"Als je ziet hoeveel interlands hij heeft gespeeld en hoeveel hij heeft gescoord, dan begrijp ik dat boegeroep niet helemaal", laat Southgate weten aan The Independent. "De kritiek aan zijn adres is in veel gevallen onterecht. "Hij gaat door en leidt het team met trots. Ik denk altijd aan spelers als Terry, Lampard en Cole. Ook zij kregen stortladingen kritiek, maar bleven zich beschikbaar stellen. Deze gasten hebben hun nek uitgestoken en gingen door voor hun land."

"Ik begrijp het boegeroep dus niet, maar dat schijnt er bij te horen", vervolgt Southgate. "Ik heb geen idee hoe ze denken dat het Rooney helpt. De druk op hem is gigantisch." De keuzeheer was overigens van mening dat Rooney een prima wedstrijd speelde tegen Malta (2-0). "Hij bepaalde het spel en controleerde de wedstrijd voor ons."