Wales stelt teleur tegen Georgië, teleurstellend 'Eredivisie-getint' Kosovo

Wales stelt teleur tegen Georgië, teleurstellend 'Eredivisie-getint' Kosovo

09-10-2016 19:57
3

EK-verrassing Wales heeft zondag wederom teleurgesteld. In hun derde WK-kwalificatiewedstrijd kwam het land tegen Georgië niet verder dan een gelijkspel (1-1). SC Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli beleefde in groep I een teleurstellend debuut bij Kosovo, dat op bezoek bij Oekraïne kansloos was (3-0).

Wales - Georgië 1-1
Achteraf mocht Wales niet klagen. In de tweede helft had Tornike Okriashvili de 1-0 van Gareth Bale ongedaan gemaakt. Na de gelijkmaker was Wales het kwijt en hadden de bezoekers kansen op de overwinning. Doordat het gelijk bleef, wist Wales in poule D voor de tweede keer op rij niet te winnen. Donderdag eindigde het duel met Oostenrijk (2-2) ook in een remise.

Oekraïne - Kosovo 3-0
Kosovo heeft op bezoek bij Oekraïne niet voor een stunt kunnen zorgen. De thuisploeg was door treffers van Amir Rrahmani (eigen doelpunt), Andriy Yarmolenko en Ruslan Rotan een maatje te groot. Het duel kende een behoorlijk Eredivisie-gehalte. Arber Zeneli viel in voor Kosovo, waar ook Milot Rashica van Vitesse meespeelde. Bersant Celina (FC Twente) en Sinan Bytyqi (Go Ahead Eagles) bleven de hele tijd op de bank. Bij Oekraïne speelde PSV'er Oleksandr Zinchenko ruim een uur mee.

Overige uitslagen

Groep G
Israël - Liechtenstein 2-1

Groep I
Finland - Kroatië 0-1