Fluitconcerten aan adres Rooney raken ook ploeggenoot: 'Ik ben geschokt'

Fluitconcerten aan adres Rooney raken ook ploeggenoot: 'Ik ben geschokt'

10-10-2016 10:54
12

Wayne Rooney lijkt zijn krediet te hebben verspeeld in Engeland. De aanvoerder van The Three Lions ligt onder vuur in de media en werd in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Malta (2-0) zelfs getrakteerd op boegeroep van de eigen fans.

John Stones snapt niets van de kritiek. "Ik vond Wayne een briljante wedstrijd spelen. Eigenlijk speelt hij altijd goed voor Engeland", zegt de Manchester City-verdediger tegen de BBC. De fluitconcerten aan het adres van Rooney gingen hem door merg en been. "Hij geeft altijd 110 procent, dat zie je elke wedstrijd weer. Ik ben geschokt door de fluitconcerten."

"Hij hoort altijd bij de beste spelers. Topspelers krijgen blijkbaar altijd de hoon over zich heen, omdat mensen extra veel van hen verwachten", aldus Stones. Eerder namen ook Jordan Henderson en bondscoach Gareth Southgate het al op voor Rooney, die tegen Malta als controlerende middenvelder stond opgesteld.

Rooney speelde tot dusver 116 keer voor de Engelse nationale ploeg. Daarin was hij goed voor 53 treffers. De Manchester United-speler lijkt dinsdag tegen Slovenië opnieuw op een basisplaats te kunnen rekenen.