Fransen zien 'veel kwaliteit' bij Oranje: 'Dat is ons lang geleden ook overkomen'

Fransen zien 'veel kwaliteit' bij Oranje: 'Dat is ons lang geleden ook overkomen'

10-10-2016 11:34
12

Didier Deschamps en Hugo Lloris zeggen onder de indruk te zijn van het Nederlands elftal. Dat Oranje zich afgelopen zomer niet wist te plaatsen voor het EK, berust volgens de bondscoach en doelman van Les Bleus louter op toeval.

"Een eindtoernooi missen, dat kan gebeuren. Dat is ons lang geleden ook overkomen", wordt Deschamps geciteerd door de NOS. In 1990 en 1994 miste hij met Frankrijk het WK. Deschamps nam echter revanche door zijn land als aanvoerder naar de wereldtitel te leiden in 1998.

Momenteel verkeert Nederland in een sportief dal, maar Deschamps waakt ervoor de equipe van Danny Blind te onderschatten. "Nederland heeft nog steeds een sterk team. Met jonge spelers en met spelers die veel ervaring hebben. Het is niet makkelijk om tegen ze te spelen. Ze hebben veel kwaliteit."

"We spelen tegen een van de talentvolste teams van Europa", vult Lloris aan. "Het feit dat ze er niet bij waren op het EK, maakt ze mentaal misschien wel sterker." De Tottenham Hotspur-doelman erkent het belang van het duel in de Arena. "Het is geen finale, maar wel een beslissende wedstrijd. Het stadion zal waarschijnlijk afgeladen vol zitten. Dit soort wedstrijden spelen we graag."