Sparta presenteert eerste winteraanwinst: 'Kan daarna nog een stap maken'

Sparta presenteert eerste winteraanwinst: 'Kan daarna nog een stap maken'

10-10-2016 17:16
2

Sparta Rotterdam was afgelopen zomer al bijzonder bedrijvig op de transfermarkt en lijkt de draad in de winterstop weer op te willen pakken. Janne Saksela komt in januari naar Het Kasteel, meldt de huidige nummer acht van de Eredivisie.

De 23-jarige Finse international tekent een contract tot medio 2019 bij Sparta. Hij komt over van Rovaniemen Palloseura (RoPS), een club uit de hoogste divisie van Finland. Saksela is een verdediger, maar hij kan op alle posities aan de rechterkant uit de voeten.

"Naast het feit dat hij voor meerdere vertegenwoordigende teams heeft gespeeld heeft hij ook al een aantal interlands voor Finland (zes, red.) achter zijn naam staan", zegt trainer Alex Pastoor. "Tijdens onze gesprekken met hem is gebleken dat hij ambitieus, hardwerkend en leergierig is. Hij wil zich graag ontwikkelen en kan na Sparta nog een volgende stap maken in zijn loopbaan."

Saksela zal vanaf decemer meetrainen bij Sparta: "De komende periode wil ik goed afsluiten bij RoPS in Finland. Een mooie club waar ik een goede tijd heb gehad en zij gunnen mij deze overgang van harte."