Franse verdediger wees Arsenal af: Zou er misschien 25 duels gespeeld hebben

Franse verdediger wees Arsenal af: "Zou er misschien 25 duels gespeeld hebben"

10-10-2016 20:34
2

Verdediger Djibril Sidibe wees deze zomer een aanbieding van Arsenal af. In plaats daarvan maakte de Fransman de overstap van OSC Lille naar AS Monaco.

"Ik stond op het punt om een contract bij Monaco te tekenen toen Arsenal zich opeens officieel voor mij meldde", vertelt de 24-jarige mandekker tegen Le Parisien. "Het was erg verleidelijk om op dit aanbod in te gaan, maar uiteindelijk besloot ik hem toch links te laten liggen." Volgens de speler had dit te maken met het feit dat Arsenal hem geen voldoende speeltijd kon beloven.

"Bij Arsenal zou ik misschien 25 wedstrijden in een heel seizoen gespeeld hebben, inclusief FA Cup- en League Cup-wedstrijden. Bovendien wilden ze mij ook als linksback gebruiken terwijl mijn voorkeur juist naar de rechterkant uitgaat. Daar wil ik mijzelf verder ontwikkelen", vervolgt Sidibe, die een toekomstige overstap naar Engeland allesbehalve uitsluit.

"Ik koos er deze zomer bewust voor om in de Franse Ligue 1 te blijven spelen, maar een overstap naar de Premier League zou de komende zomer ideaal voor mij zijn. De Engelse competitie trekt mij namelijk nog steeds heel erg aan", aldus de Monaco-verdediger, die dit seizoen zowel vijf keer uitkwam in de Franse competitie als in Europees verband voor zijn nieuwe werkgever.