Update: Boze Fischer door het stof na scheldkanonnade: Domme uitspraak

Update: Boze Fischer door het stof na scheldkanonnade: "Domme uitspraak"

12-10-2016 11:13
6

Denemarken blameerde zich dinsdag met de 0-1 nederlaag tegen Montenegro. Die prestatie schoot bij Viktor Fischer in het verkeerde keelgat. De aanvaller, die afgelopen zomer van Ajax naar Middlesbrough verkaste, hakte er met de botte bijl in.

"We moeten haar op de borst krijgen, we zijn net kinderen", brieste Fischer na afloop van de wedstrijd tegenover Channel 5. "We hebben het geluk dat we een aanvoerder hebben die sterk is en keeper die het voortouw neemt. Anders zouden we echt afschuwelijk zijn geweest."

"Het is zoals het is, we moeten hiermee leven, hiermee dealen. We zitten door onszelf in deze shitsituatie en we moeten vanaf nu laten zien dat we mannen zijn. Dat hebben we niet gedaan", aldus Fischer. "Als we geen haar op de borst krijgen, kunnen we kwalificatie voor het WK wel vergeten."

Bondscoach Åge Hareide was niet blij met de uitspatting van Fischer. "Hierover wil ik Viktor spreken. Het is een teken van frustratie. Ik vind dat Viktor dit soort dingen niet moet zeggen. Het is natuurlijk mijn taak om de ploeg ook bij elkaar te houden", zei de Deense keuzeheer.

Update 11.13 uur: Fischer heeft spijt van de uitspraken die hij heeft gedaan na de thuisnederlaag tegen Montenegro. "Ik dacht er niet bij na. Ik probeerde te vertellen dat ik teleurgesteld was over de nederlaag, maar het was een domme uitspraak. We kunnen erg goed zijn. Als we niet winnen, ben ik daar nu eenmaal teleurgesteld over", aldus de aanvaller in gesprek met Deense media.