Van Nistelrooy daagt zichzelf uit: Dat is een ambitieuze doelstelling

Van Nistelrooy daagt zichzelf uit: "Dat is een ambitieuze doelstelling"

12-10-2016 13:24
3

Ruud van Nistelrooy opende dinsdag het kenniscentrum van zijn RvN foundation. In samenwerking met de KNVB, zullen onder meer coaches worden opgeleid hoe ze het talent van kinderen kunnen signaleren en er ook voor kunnen zorgen dat ze zich verder ontwikkelen.

"In mijn eigen carrière heb ik ervaren hoe ik zelf iets kan bereiken en hoe anderen mij daarbij hielpen", vertelt Van The Man op de site van de KNVB. "Nu ben ik er mee bezig hoe ik iets voor een ander kan betekenen. Vooral het kansen bieden en talenten ontwikkelen vind ik heel belangrijk. Dat wil ik met meer coaches en kinderen gaan delen."

De band met de KNVB is drie maanden na zijn vertrek als assistent-bondscoach bij Oranje nog altijd goed. "Al heb ik natuurlijk hierbij met hele andere mensen contact dan met wie ik samenwerkte bij het Nederlands elftal", vertelt Van Nistelrooy. "Er gebeurt zoveel meer bij de KNVB, misschien wel meer dan het grote publiek weet. Ook op maatschappelijk gebied is men erg druk bezig. Voor ons is het een fantastische partner, onder meer door hun grote netwerk in goededoelenland."

Het doel is om in de komende drie jaar 200 coaches op te gaan leiden. "Dat is een ambitieuze doelstelling, maar daar hou ik wel van", aldus Van Nistelrooy. "We willen dat onze RvN foundation aanpak als een sneeuwbal doorrolt, door het opleiden van die coaches in een zesdaags programma. Als al die coaches dat programma gaan volgen, kunnen uiteindelijk ook steeds meer kinderen geïnspireerd worden om hun talenten te ontdekken en daardoor te ontwikkelen."