Ajax weer naar ADO Den Haag: 'Je wilt eigenlijk bijna het stadion uitlopen'

Ajax weer naar ADO Den Haag: 'Je wilt eigenlijk bijna het stadion uitlopen'

13-10-2016 13:31
18

ADO Den Haag speelt aanstaande zondag de thuiswedstrijd tegen Ajax en dat roept goede herinneringen op bij Timothy Derijck. De Belg scoorde in 2011 drie minuten voor tijd, waardoor ADO met 3-2 won.

"Het was een wedstrijd waar echt alles in zat. Ajax kwam steeds maar op gelijke hoogte en we hadden het op een bepaald moment ook echt moeilijk", blikt Derijck terug met Omroep West. "We hadden dat jaar ook de uitwedstrijd met 1-0 gewonnen en we voelden eigenlijk dat we voor niemand bang hoefden te zijn."

Drie minuten voor tijd ramde Derijck de beslissende 3-2 binnen tegen Ajax. "Dat moment vergeet je nooit meer, het is onbeschrijfelijk. Je wilt eigenlijk bijna het stadion uitlopen van blijdschap. Op dat moment waren wij van ADO Den Haag duidelijk beter, zeker qua groep."

Derijck speelt inmiddels voor Zulte Waregem, de koploper van België. Hij hoopt dat ADO zondag weer kan stunten tegen Ajax. "Ik denk dat je altijd kans hebt. In de Eredivisie is iedereen aan elkaar gewaagd. Zeker thuis in het Kyocerastadion kan ADO het de tegenstanders moeilijk maken. Ik denk dat ze daarvan zeker kunnen en moeten profiteren."