Gestopte Bakkal van de radar verdwenen: 'Heb hem daarna nooit meer gesproken'

Gestopte Bakkal van de radar verdwenen: 'Heb hem daarna nooit meer gesproken'

13-10-2016 18:35
8

Otman Bakkal zette in maart 2016 abrupt een punt achter zijn carrière en sindsdien is er weinig meer vernomen van de oud-speler van Dinamo Moskou, Feyenoord en PSV. Roman Oreshchuk - de man die Bakkal in 2012 naar Rusland haalde - heeft ook geen idee wat de gepensioneerde middenvelder tegenwoordig uitspookt. Ondertussen is Alexander Büttner op een dood spoor beland in Moskou. 

De vleugelverdediger staat nog één jaar onder contract bij Dinamo, dat afgelopen seizoen naar de tweede divisie degradeerde. Büttner (27) komt niet meer aan spelen toe in Moskou. Afgelopen zomer viel een transfer in het water.

"Er waren opties om Büttner te laten gaan. Er was interesse uit het Championship, Spanje en Duitsland. Zijn zaakwaarnemer speelde echter dubbelspel en sloeg alle aanbiedingen af. Het contract van Büttner loopt na dit seizoen af en ik denk dat hij dan wel naar een middenmoter uit een Europese competitie kan verkassen", voorspelt technisch directeur Oreshchuk in een interview met Championat.

Bakkal
In 2013 werd het contract van éénmalig Oranje-international Bakkal (foto) ontbonden in Moskou. "Ik weet niet wat hij nu doet, ik volg hem niet. Ik ben zijn zaakwaarnemer niet. Ik heb hem en zijn entourage geholpen bij het ontbinden van het contract. Beide partijen vonden dat goed", vertelt Oreshchuk. "Daarna heb ik hem nooit meer gesproken."