Guardiola kan 'revolutie ontketenen': Ik ken hem en ik weet dat hij het kan

Guardiola kan 'revolutie ontketenen': "Ik ken hem en ik weet dat hij het kan"

Gepubliceerd: donderdag 13 oktober 2016 om 21:11do 13-10-2016 om 21:11

Xavi denkt dat Manchester City een geweldige slag heeft geslagen met de komst van Pep Guardiola. De middenvelder is ervan overtuigd dat zijn voormalig coach bij FC Barcelona de 'mentaliteit van het Engelse voetbal' kan veranderen.

"Als er één persoon is die de mentaliteit kan veranderen van de Engelse spelers, van het Engelse voetbal, is het Pep Guardiola", zegt Xavi, tegenwoordig actief in Qatar, tegen de BBC. De 36-jarige spelbepaler won onder de succestrainer liefst veertien grote prijzen bij Barcelona. "Hij is een van de beste coaches. Hij kan voor een revolutie zorgen."

Manchester City gaat momenteel aan kop in de Premier League, maar leed voor de interlandperiode wel zijn eerste nederlaag. Tottenham Hotspur was met 2-0 te sterk. Desondanks heeft Xavi al genoeg gezien om te weten dat Guardiola een groot verschil kan maken. "Als je City ziet spelen, zie je zijn stijl", aldus de voormalig Spaans international.

"Als speler was hij al een referentiepunt voor mijn carrière en dat is hij ook als trainer. We hebben met hem geschiedenis geschreven bij Barcelona. Hij ontketende een revolutie, niet alleen bij Barcelona, maar over de hele wereld", aldus Xavi. "Als je hem op de bank ziet, zie je zijn passie. Ik ken hem en ik weet dat hij het kan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws