Historie geschreven door Agustien en co: 'Ga dit pas over een paar jaar beseffen'

Historie geschreven door Agustien en co: 'Ga dit pas over een paar jaar beseffen'

13-10-2016 21:29

Voor het eerst in de geschiedenis heeft Curaçao zich geplaatst voor de Gold Cup, een prestatie van jewelste voor het eiland. Kemy Agustien maakte deel uit van de selectie en is trots.

Door de zege op Puerto Rico (2-4) kwalificeerde Curaçao, dat tegenwoordig onder leiding staat van Remko Bicentini, zich voor de Caribbean Cup en ook direct voor de Gold Cup. Bij Augstien, speler van FC Dordrecht, is het besef er nog niet. "Ik denk dat ik persoonlijk over een aantal jaren pas echt ga nadenken over wat we hebben neergezet. Het is wel historie die we hebben geschreven", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Curaçao, waar onder meer Vitesse-doelman Eloy Room voor uitkomt, plukt de vruchten van de weg die onder Patrick Kluivert werd ingezet. "Dit was altijd de doelstelling van ons project, wat was begonnen met Patrick Kluivert als bondscoach. Het is nu werkelijkheid geworden. Als je kijkt naar de spelers die we hebben, er is veel betaald voetbal ervaring. Dat is belangrijk. Curaçao heeft flinke stappen gemaakt."

"Dit is een geweldige ervaring om mee te maken. Het is geweldig voor de mensen die daar leven voor het voetbal. En voor ons als spelers ook. Het is geweldig om voor je eiland uit te mogen komen en we hebben de mensen iets terug gegeven", besluit Agustien tegen de regio-omroep.