Pröpper viel ook in buitenland op: 'Had een sterretje achter zijn naam staan'

Pröpper viel ook in buitenland op: 'Had een sterretje achter zijn naam staan'

14-10-2016 09:05
12

Davy Pröpper maakt in dienst van PSV veel indruk op oude bekenden. Onder meer Theo Janssen is lovend over de middenvelder, evenals Jan Streuer, de voormalig technisch directeur van Vitesse.

"Qua technisch vermogen en talent stak hij er in elke lichting bovenuit", stelt Streuer in De Telegraaf. "De vraag was wel of hij het mentaal zou redden." Pröpper was vooral introvert en sprak nooit het hoogste woord. "Terwijl het vaak de brutaaltjes zijn die doorbreken. Uiteindelijk is hij onverstoorbaar zijn eigen weg gegaan en is hij er ook gekomen zonder grote mond te hebben."

Janssen kent Pröpper ook uit zijn Vitesse-tijd. Het duurde lang voor de doorbraak van de middenvelder. "Maar ik ben altijd overtuigd geweest van zijn grote kwaliteiten. Davy heeft eigenlijk alles wat een middenvelder moet hebben", aldus Janssen. "Als Davy zich op deze manier blijft doorontwikkelen, dan gaat hij absoluut ook de volgende stap maken."

Streuer verwacht ook veel van Pröpper. "Hij is natuurlijk een heel interessante speler voor veel clubs in het buitenland. Toen ik nog hoofd scouting was bij Shakhtar Donetsk had ik ook een sterretje achter zijn naam staan. Met zijn kwaliteiten kan hij prima meedraaien bij clubs net onder de absolute top in Italië, Engeland of Duitsland."