Jones: 'Elke keer als de trainer de basis bekendmaakte, was ik teleurgesteld'

Jones: 'Elke keer als de trainer de basis bekendmaakte, was ik teleurgesteld'

14-10-2016 10:06
5

Vrijwel overal was Brad Jones tweede keeper, maar in Nederland komt de 34-jarige Australiër tot wasdom. Hij is de stabiele factor achter de hechte Feyenoord-defensie.

De Rotterdammers kregen dit seizoen pas twee goals tegen en gaan zonder puntenverlies aan kop in de Eredivisie. Over Kenneth Vermeer (geblesseerd) heeft niemand het meer. "Als ik niet goed zou presteren, had iedereen zich afgevraagd wanneer Kenneth weer fit is. Gelukkig wordt daar nu minder over gepraat", zegt Jones tegen de Volkskrant. "Verder is het niet relevant om het over hem te hebben. Het is geen story op dit moment."

Met zijn imago van eeuwige tweede doelman heeft Jones afgerekend. "Mensen zien mij als de eeuwige tweede doelman. Zelf ervaar ik dat anders: zodra ik mij comfortabel voel, zoek ik naar een nieuwe uitdaging. Toen ik hier kwam, heb ik gezegd dat ik elke wedstrijd wil spelen. Daar is niks aan veranderd."

Jones, die in het verleden onder contract stond bij Liverpool, trok zijn carrière vlot bij NEC. "De club had nauwelijks geld. Alleen mijn onkosten werden vergoed, maar ik wilde spelen op het hoogste niveau. Het heeft goed uitgepakt." Over Liverpool, waar hij concurrentie had van Pepe Reina: "Je kunt me voor gek verklaren, maar elke keer als de trainer de opstelling bekendmaakte, was ik teleurgesteld. Ook al wist ik dat ik niet zou spelen. Ik vond dat ik gelijk was aan Reina."