'Niet iedereen kan spelen bij Real of Barça en Drenthe flikte het wel'

'Niet iedereen kan spelen bij Real of Barça en Drenthe flikte het wel'

15-10-2016 09:58
3

Ricky van Wolfswinkel en Rafael van der Vaart vertrokken, maar Real Betis was nog niet klaar met Nederlandse spelers. Afgelopen zomer werd Ryan Donk opgehaald bij Galatasaray. De voormalig jeugdinternational van Oranje gaat uitgebreid in op Van der Vaart en Royston Drenthe.

Eerstgenoemde werd een transferflop voor Betis en daarom vraagt AS zich af hoe het zover kon komen. "Van der Vaart is één van de beste Nederlandse spelers van de afgelopen jaren. Ik weet niet tegen welke problemen hij hier aanliep", begint Donk over zijn landgenoot.

Donk wordt ook gevraagd naar Drenthe, die na enkele goede wedstrijden bij Feyenoord ineens werd weggekaapt door Real Madrid. "Ik heb nog veel contact met hem", begint Donk, die terugkijkt op het EK onder 21. "Iedereen in dat elftal van ons had veel kwaliteit. Ryan Babel speelde bijvoorbeeld bij Liverpool. Maar onze grootste kwaliteit was dat we een hechte groep waren."

"Uiteindelijk was het een geweldig toernooi, Drenthe excelleerde", aldus Donk. Wat is er daarna met die generatie en Drenthe in het bijzonder gebeurd? "Het voetbal is onvoorspelbaar. Iedereen wil winnen en uitblinken. Maar niet iedereen kan spelen bij Real of Barça. Het is Drenthe wel gelukt en dat zal hem altijd bijblijven."