Chelsea wint met twee vingers in de neus en vergroot malaise bij Leicester City

Chelsea wint met twee vingers in de neus en vergroot malaise bij Leicester City

15-10-2016 15:20
2

Chelsea heeft zaterdagmiddag een gevoelige tik uitgedeeld aan regerend Premier League-kampioen Leicester City. Op Stamford Bridge werd het 3-0 voor de formatie van manager Antonio Conte. 

The Blues kwamen in Londen snel op voorsprong. Een Chelsea-corner belandde voor de voeten van Diego Costa, die geheel vrijstand kon binnenschieten. Voor de Spaanse spits was het alweer zijn zevende competitiedoelpunt van het seizoen. 

Na een halfuur werd het 2-0. Na geschutter in de achterhoede van Leicester en een handige actie van Pedro kon Eden Hazard simpel binnenschuiven. Het was aan goed keeperswerk van Kasper Schmeichel te danken dat Chelsea met een voorsprong van slechts 2-0 ging rusten. David Luiz schoot overigens ook nog een vrije trap tegen de lat.

Victor Moses gooide de eenzijdige wedstrijd na tachtig minuten voetbal definitief in het slot. Invaller Nathaniel Chalobah leverde de assist en Moses rondde rustig af. Door de zege stijgt Chelsea naar de vijfde plaats op de ranglijst. De kampioen van 2015 heeft nu net zoveel punten (16) als Arsenal en Liverpool, die nog een duel tegoed hebben.

Voor Leicester en manager Claudio Ranieri is het een seizoensstart om snel te vergeten. The Foxes hebben in acht duels al vier keer verloren en staan op een schamele twaalfde plaats, met acht punten.