Update: Alderweireld geeft hoopgevende update over 'ernstige blessure'

Update: Alderweireld geeft hoopgevende update over 'ernstige blessure'

16-10-2016 21:30
1

Tottenham Hotspur vreest voor een ernstige blessure voor Toby Alderweireld. De mandekker moest tegen West Bromwich Albion (1-1) na ongeveer een uur het veld verlaten op een brancard. Manager Mauricio Pochettino is niet heel positief gestemd.

"We moeten hem nog verder onderzoeken, dus voorlopig wachten we nog een beetje af. Hij heeft een zware tik op zijn been gehad. Nu voelt het zeer pijnlijk aan", zegt Pochettino tegen ESPN. "We moeten hem morgen aan testen onderwerpen en een scan nemen. Na 24 en 48 uur zullen we weten wat er aan de hand is."

Dinsdag treedt Tottenham al aan in de Champions League, op het veld van Bayer Leverkusen. Of Alderweireld dan weer inzetbaar is? "Als toerist, jazeker!", reageert Pochettino ironisch. "Dat zal heel moeilijk zijn", vervolgt hij serieus. "Voor mij was het trouwens ook moeilijk om hem zo te zien vanaf de bank. Ik kon alleen vragen 'hoe gaat het?'. Hij antwoordde dat hij veel pijn had. Het beschadigde gebied is groot: zijn knie, zijn been, alles eigenlijk."

Update 16/10 21.30: Goed nieuws voor Tottenham Hotspur en vooral Toby Alderweireld. De blessure van de verdediger lijkt mee te vallen. Hij was zondag fit genoeg om samen met zijn ploeggenoten Call Of Duty te spelen, zonder brace om zijn knie. Alderweireld verliet zaterdag nog het veld per brancard tijdens West Bromwich Albion – Tottenham (1-1).