Schaars blijkt topaankoop voor Heerenveen: Dit succes had ik niet verwacht

Schaars blijkt topaankoop voor Heerenveen: "Dit succes had ik niet verwacht"

15-10-2016 23:57
11

Door de overtuigende en opmerkelijk eenvoudige zege van sc Heerenveen bij rivaal FC Groningen (0-3) zijn de Friezen ten koste van PSV de top-drie van Nederland binnengedrongen. Stijn Schaars is in zijn nopjes met het succes bij Heerenveen.

"De traditionele top-drie zal de top-drie blijven", zegt Schaars via de officiële clubkanalen. "Maar voorlopig is dit heerlijk." De middenvelder is bezig aan een geweldige periode in zijn carrière. Hij is het slot op de deur, de balveroveraar én de man die het spelletje verdeelt op het middenveld bij Heerenveen. Tegen FC Groningen alleen al kwam hij tot 125 (!) succesvolle passes. "Ik kwam naar Heerenveen omdat ik wilde spelen en om iets bij te dragen. Maar dit succes had ik niet verwacht", citeert de Leeuwarder Courant.

Over de overwinning op Groningen zegt Schaars op de website van Heerenveen: "Niet alles ging goed, maar we winnen met 3-0, waar hebben we het dan over", aldus de middenvelder, die één kritische noot maakte: Heerenveen had meer moeten jagen op de goals. "Dat deden we niet goed, we speelden wel met vertrouwen, maar juist dan moet je meer durf tonen en naar voren spelen. Dat is een puntje dat we mee moeten nemen naar de komende wedstrijden. Het kwam ook omdat Groningen niet wilde en dan oogt het inderdaad een beetje saai."