Villarreal geeft goede voorbeeld aan Ajax met enorm pak slaag

16-10-2016 22:38
1

Villarreal heeft zondagavond Ajax het goede voorbeeld gegeven in Spanje. Celta de Vigo, aanstaande donderdag de tegenstander van de Amsterdammers in de Europa League, werd met 5-0 van de mat geveegd.

Celta had van minuut één tot minuut negentig niets te vertellen in El Madrigal, waar de wedstrijd in de eerste helft al was gespeeld. Roberto Soriano (foto) scoorde in de achtste en twaalfde minuut en zeven minuten voor rust maakte Cedric Bakambu er 3-0 van voor Villarreal.

Ook in de tweede werd Celta op de pijnbank gelegd. Meteen na rust maakte Daniel Wass er met een eigen doelpunt 4-0 van en in de blessuretijd werd het ook nog 5-0 via Manuel Trigueros. Celta eindigde de wedstrijd met tien man door een rode kaart voor Sergi Gomez.

Het pak rammel voor Celta is een hoopgevend signaal voor Ajax, dat donderdagavond op bezoek gaat in Noord-Spanje. De Amsterdammers wonnen zondag wél, met 0-2 van ADO Den Haag. Door de zege staat de club op plek twee in de Eredivisie. Celta is de nummer twaalf van de Primera División. De club won in de week voor de interlandperiode overigens nog met 4-3 van FC Barcelona.