'Zorgen voor Koeman: Manchester United meldt zich in januari voor steunpilaar'

'Zorgen voor Koeman: Manchester United meldt zich in januari voor steunpilaar'

17-10-2016 12:04
1

Manchester United lijkt werk te willen maken van de komst van Seamus Coleman. Voor de 28-jarige vleugelverdediger van Everton is al langer belangstelling vanaf Old Trafford.

Manager José Mourinho had afgelopen zomer andere prioriteiten, maar de Portugees is Coleman allerminst vergeten. Volgens het doorgaans betrouwbare The Independent wil United de Ier in januari alsnog vastleggen. Coleman moet de problemen op rechtsback oplossen bij The Red Devils. Antonio Valencia en Matteo Darmian voldoen niet aan de verwachtingen van Mourinho.

De belangstelling van Manchester United betekent slecht nieuws voor Ronald Koeman. Coleman is al sinds het seizoen 2011/'12 een vaste waarde bij Everton. The Toffees zien hem dan ook liever niet vertrekken. Als het desondanks toch van een transfer komt, moet de 28-jarige Coleman – die een contract tot medio 2019 heeft op Goodison Park – minstens 27 miljoen euro opleveren.

Coleman is overigens wel de tweede keus van United. Mourinho gaf de voorkeur aan AS Monaco-speler Fabinho, maar de kans dat de Braziliaan haalbaar blijkt is klein.