FA gooit deur bijna dicht voor Wenger als bondscoach van Engeland

FA gooit deur bijna dicht voor Wenger als bondscoach van Engeland

Gepubliceerd: maandag 17 oktober 2016 om 15:44ma 17-10-2016 om 15:44

De kans dat Arsene Wenger de nieuwe manager van Engeland wordt is nihil na een opmerking van FA-voorzitter Gleg Clarke. De preses geeft de sterke voorkeur aan een Engelse manager als bondscoach van de nationale ploeg.

"De FA wil een Engelse manager als we er een kunnen krijgen", zegt Clarke, die op zoek is naar een opvolger van de ontslagen Sam Allardyce. Arsenal-manager Wenger werd genoemd, maar behoort dus niet tot de topkandidaten. De Fransman is wellicht wel een optie als er geen geschikte Engelsen rondlopen. "Als we geen Engelsman kunnen vinden, willen we iemand die de Premier League heel goed kent. Hij moet het Engelse voetbalsysteem begrijpen. Ik denk dat we gek zouden zijn als we iemand zouden aannemen die nooit in het Engelse voetbal gewerkt heeft."

Wenger liet onlangs weten 'ooit' aan de slag te willen als manager van Engeland, maar schoof nu interim-manager Gareth Southgate naar voren als de man die definitief aangesteld zou moeten worden als bondscoach van The Three Lions. De huidige Engelse managers in de Premier League zijn Eddie Howe, Alan Pardew, Sean Dyce en Mike Phelan.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws