Mkhitaryan-transfer uitgesloten na harde zomer: Raiola intelligent maar keihard

Mkhitaryan-transfer uitgesloten na harde zomer: "Raiola intelligent maar keihard"

17-10-2016 16:45
3

Borussia Dortmund heeft een terugkeer van Henrikh Mkhitaryan uitgesloten. De Armeniër beleeft een niet al te succesvolle start bij Manchester United, maar de Duitse club heeft geen interesse in een hereniging.

"Nee", zegt algemeen directeur Hans-Joachim Watzke in duidelijke bewoordingen tegen Kicker. "Een intelligente speler moet vantevoren afwegen naar wat voor omgeving hij vertrekt. Wanneer je in een omgeving speelt waar alles goed loopt, zoals in Dortmund, dan is het vreemd om dat ineens weg te geven nadat je het eindelijk op de rit hebt."

Afgelopen zomer lagen Dortmund en Mkhitaryan met elkaar overhoop over de transfer. De Armeniër wilde hoe dan ook vertrekken, maar Dortmund weigerde lang om mee te werken. "In het geval van Mkhitaryan was het de beslissing van de speler", zegt Watzke, die ontkent dat zaakwaarnemer Mino Raiola zijn cliënt naar de uitgang heeft geduwd. "Raiola is intelligent, maar ook keihard. Hij hanteert een bepaalt business model, maar dat wisten we van tevoren. Je weet wat je krijgt. Raiola heeft correct gehandeld."