'Ze hebben al gezegd dat het niet zo zal gaan als bij Feyenoord, inderdaad'

'Ze hebben al gezegd dat het niet zo zal gaan als bij Feyenoord, inderdaad'

17-10-2016 20:34
1

Heel Roda JC is opgelucht, na de eerste competitiezege van het seizoen. David Boysen maakte in de 56e minuut van het duel met Excelsior het eerste Kerkraadse doelpunt in 600 minuten.

"Ik was op dat moment vooral opgelucht", zegt Christian Kum, verdediger van Roda, tegen FOX Sports. "Uit statistieken bleek dat we best wat kansen creëren, maar ze moeten er wel een keer in gaan. Dat ging in de vorige wedstrijden heel moeilijk. Dus ja, ik ben meteen na die goal naar Boysen toegegaan."

De eerste zege van het seizoen komt in de week dat Sef Vergoossen door Roda werd aangesteld als technisch adviseur. Om te spreken van een Vergoossen-effect gaat Kum echter te ver. "Ja. Hij is hier één keer geweest. Heeft iedereen een handje gegeven. Hij heeft zich alleen voorgesteld, verder is er niets gezegd. Daarna hebben wij hem niet meer gezien. Dus ik denk niet dat zijn effect nu zo groot is."

"Hij is iemand die ervaring heeft op een hoger niveau en die ervaringen deelt. Als dat in het belang van de club is, moeten ze dat vooral doen", vervolgt Kum. "Ik denk niet wat wij heel veel met hem te maken krijgen. Ze hebben al gezegd dat het niet zo zal gaan als bij Feyenoord (waar Dick Advocaat vorig jaar als adviseur bij de club werd betrokken, red.). Minder dicht op de groep, inderdaad."