Utrecht duwt Letschert naar Italië: 'Tickets geboekt, maar geen toestemming'

Utrecht duwt Letschert naar Italië: 'Tickets geboekt, maar geen toestemming'

18-10-2016 18:11
7

Timo Letschert heeft een plek in de selectie van het Nederlands elftal nog niet uit zijn hoofd gezet. De verdediger komt mondjesmaat aan spelen toe bij Sassuolo, waardoor een selectie op dit moment ver weg is.

Letschert rook in maart al even aan Oranje, maar moest toen geblesseerd afhaken. "Ik heb na mijn transfer gezegd dat de keuze voor Sassuolo ook een keuze was gericht op het Nederlands elftal. Daar sta ik nog steeds voor de volle honderd procent achter", vertelt hij aan FOX Sports.

"Op het moment dat ik steeds meer aan spelen toekom, dan hoop ik weer in beeld te komen. Ik kan dat niveau aan, daar ben ik van overtuigd. Ik ben niet iemand die daar bescheiden over wil zijn. Het doel is en blijft hetzelfde, ook als het wat langer mocht duren. Oranje is een hele grote ambitie van mij."

Letschert speelt sinds de zomer voor Sassuolo, dat hem overnam van FC Utrecht. Hij had meer opties. "Eintracht Frankfurt, Sassuolo en Olympiakos Piraeus hadden een akkoord bereikt met FC Utrecht. Griekenland voelde voor mij niet goed. En dus bleven de overige twee clubs over. Ik wilde in Duitsland en Italië een kijkje gaan nemen om een eerste indruk te krijgen, maar in Frankfurt ben ik nooit geweest."

"De tickets waren al wel geboekt en ik was net mijn spullen aan het pakken toen ik te horen kreeg dat de raad van commissarissen geen toestemming gaf voor een mogelijke transfer. De Bundesliga is nog steeds een droom, alleen zou ik het geen straf vinden om nog heel lang in de Serie A te blijven spelen. Ik heb het hier goed naar mijn zin."