Bosz heeft dubbel vraagteken bij Ajax: 'Natuurlijk snap ik dat'

Bosz heeft dubbel vraagteken bij Ajax: 'Natuurlijk snap ik dat'

19-10-2016 06:51
7

Het is zeer de vraag of Ajax donderdag tegen Celta de Vigo over Lasse Schöne kan beschikken. De Deense middenvelder heeft een voetblessure. Ook buiten zijn blessure om is het maar afwachten of hij donderdag en zondag tegen Feyenoord in de basis begint.

Moet Peter Bosz in topwedstrijden als deze zijn elftal aanvallend laten voetballen? Als het antwoord nee is, heeft dat in principe consequenties voor Schöne. "Ik denk dat ik heb laten zien dat ik ook defensief kan denken", pareert de Scandinaviër in De Telegraaf.

Bosz moet een knoop doorhakken over Schöne. De kans is aanwezig dat hij achterblijft in Amsterdam om te herstellen voor de komende Klassieker. "Natuurlijk snap ik dat mensen zich afvragen of een aanvallende speler als ik het in grotere wedstrijden op die positie aankan. Maar ik denk dat ik tegen Standard Luik heb laten zien van wel. Dat was ook een prima tegenstander."

Schöne vervolgt: "Wij willen aanvallend voetballen en op deze manier kom ik goed tot mijn recht. Ik ben fysiek niet de sterkste en niet de snelste, maar je kunt ook je ervaring en slimmigheid gebruiken. Het gaat erom dat ik in mijn hoofd een seconde sneller ben. En tegen Nick Viergever, achter me, heb ik gezegd: ’Roep me maar terug als je vindt dat ik te ver sta’. Die samenwerking gaat prima."