Mokhtar: Het was eerder duw- en trekwerk. De sfeer was erg bedreigend

Mokhtar: "Het was eerder duw- en trekwerk. De sfeer was erg bedreigend"

19-10-2016 08:08
6

Het scheelde een haartje of Youness Mokhtar had bij het Turkse Kayserispor gespeeld. Een krankzinnige scène op het vliegveld liet de deal afketsen. Daar is de huidige aanvaller van PEC Zwolle niet bepaald rouwig om.

"Samen met mijn broer, die me bijstond, ging ik naar het vliegveld. Het werd één grote soap", vertelt Mokhtar in Voetbal International. "De trainer van Kayserispor was net geland en stormde op ons af. Achteraf heb ik begrepen dat ze hem hadden wijsgemaakt dat ik bij een andere Turkse club zou tekenen."

Een rel was daarmee geboren. "In de Turkse media werd vervolgens geschreven dat hij me zou hebben geslagen. Het was eerder duw- en trekwerk. De sfeer was erg bedreigend. Een grote groep mensen kwam op mij en mijn broer af. Het enige wat ik wilde was zo snel mogelijk door de douane."

Mokhtar vervolgt: "Zelfs in het vliegtuig had ik nog zoiets van: je weet niet wie bevriend is met wie. Geland op Istanbul wilde ik het land uit. Griekenland, Spanje, Duitsland, mij maakte het niet uit… Als ik maar zo snel mogelijk weg kon."

Terug in Nederland dacht Mokhtar na over zijn toekomst. In februari koos hij voor PEC Zwolle. " Ik kon naar Denemarken, Noorwegen en Amerika. In Nederland waren Heracles Almelo en PEC Zwolle concreet. Heracles deed zijn best, maar PEC had een streepje voor. Het was mijn oude liefde. Er volgde een gesprek met Ron Jans (trainer, red.) en Gerard Nijkamp (technisch directeur), het gevoel was direct goed."