Dit was de ochtend: Ajax-duo haakt af, belasting vertraagt deals PSV

Dit was de ochtend: Ajax-duo haakt af, belasting vertraagt deals PSV

Gepubliceerd: woensdag 19 oktober 2016 om 12:00wo 19-10-2016 om 12:00

In de rubriek 'Dit was de ochtend' vat VoetbalPrimeur elke dag de belangrijkste nieuwtjes van de dag tot 12.00 uur samen. Je ziet zo snel welke verhalen er momenteel hot zijn in binnen- en buitenland.

Ajax moet tweetal missen 
Ajax reist zonder Lasse Schöne en Kenny Tete af naar Spanje. Zij missen het Europa League-duel met Celta de Vigo. Beide spelers hebben last van een voetblessure. Peter Bosz laat ook een groot talent van Jong Ajax achter in Nederland. (Ajax.nl

Brenet in de basis bij PSV tegen Bayern
Phillip Cocu verkiest Joshua Brenet boven Santiago Arias in het duel met Bayern München, aldus het Eindhovens Dagblad. Andres Guardado is weer terug op het middenveld, de Mexicaan is hersteld van een hamstringblessure. Zoals verwacht zal PSV in een 5-3-2 formatie gaan spelen. (Eindhovens Dagblad)

Naheffing vertraagt onderhandelingen met PSV-duo
PSV is al langere tijd bezig met het verlengen van de contracten van Jetro Willems en Luciano Narsingh. Marcel Brands wilt niet dat het tweetal transfervrij vertrekt. Door belastingregels is het proces vertraagd. De Eindhovenaren moeten namelijk 75 procent belasting betalen over een deel van de bonusheffingen. (Eindhovens Dagblad) 

Nederlandse topspelers moeten oppassen in Turkije
Nigel de Jong en Robin van Persie zijn al een lange tijd goed met elkaar bevriend. Ze voetballen nu allebei in Istanbul. De Jong speelt bij Galatasaray en Van Persie bij Fenerbahce, en de rivaliteit tussen beide clubs is enorm. Toch gaan de vrienden regelmatig een hapje met elkaar eten. "We moeten alleen wel een beetje oppassen dat we niet samen gezien worden", aldus De Jong. (Voetbal International)

Cocu geeft oorzaak zwakke spel Guardado
Phillip Cocu kan woensdagavond weer beschikken over Guardado, die hersteld is van een blessure. De Mexicaan is dit seizoen niet in grootse vorm, toch ziet Cocu verbetering in de laatste weken. Ook geeft hij een oorzaak voor de vormdip van de Mexicaan: "In het begin van het seizoen was hij soms niet honderd procent fit", zegt de trainer. (Eindhovens Dagblad)

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws