Van Breukelen verklapt WK-idee met Jorritsma: Als hij dat zelf wil

Van Breukelen verklapt WK-idee met Jorritsma: "Als hij dat zelf wil"

19-10-2016 11:33
15

Hans van Breukelen zegt zich weinig aan te trekken van de bestuurlijke onrust binnen de KNVB. Eén van de zaken die speelt is de zoektocht naar een nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Onder meer de naam van Wouter Bos is gevallen. Van Breukelen geeft ook iets meer duidelijkheid over teammanager Hans Jorritsma.

"Ik vind alles prima, alle namen die genoemd worden", zegt de technisch directeur van de KNVB tegen Voetbal Inside. "Het is niet mijn pakkie aan. Daar blijf ik heel ver van weg."

Van Breukelen heeft zijn eerste maanden als technisch directeur achter de rug. "Ik zou daar een boek over kunnen schrijven, maar ik wil als technisch directeur niet altijd in de publiciteit staan. Dat is voor coaches en spelers. Ik ben al te veel met mijn kop in het nieuws geweest. Daar wil ik ook niet voor weg lopen, want er zijn wel dingen gebeurd. Ik wil op een rustiger moment terugkijken op mijn beginperiode."

De aanstelling van een prestatie-innovatie-manager ligt wel op het bordje van Van Breukelen. Hij hoopt voor 1 februari iemand aan te stellen. "De kans dat we géén prestatie-innovatie-manager aanstellen is nihil." Dan is er ook de zaak van teammanager Jorritsma. "Hans zal waarschijnlijk tijdens het WK, als hij dat zelf wil, op projectbasis iets gaan doen maar dat is niet meer als teammanager."