Ajax A1 simpel door in Youth League, 'Van Basten-goal' absoluut hoogtepunt

Ajax A1 simpel door in Youth League, 'Van Basten-goal' absoluut hoogtepunt

19-10-2016 20:52

Ajax A1 heeft ook in de return in Amsterdam geen kind gehad aan Breidablik. In de Youth League werd de IJslandse opponent, mede dankzij een wereldgoal van Kaj Sierhuis, met 4-0 aan de kant gezet.

Het duel was van tevoren al een formaliteit voor Ajax A1, dat de heenwedstrijd in IJsland al met 0-3 had gewonnen door doelpunten van Sierhuis, Matthijs de Ligt en Dani de Wit. Ook in Amsterdam bleek de opponent niet sterk genoeg om het de hoofdstedelingen moeilijk te maken. Nadat De Wit in de beginfase al de paal raakte, opende Francesco Antonucci met een vlammend schot van 25 meter de score: 1-0.

Daarna was het de beurt aan Sierhuis, die met een magnifieke omhaal doel trof via de onderkant van de lat (2-0). Een treffer die deed denken aan de beroemde omhaal van Marco van Basten. Nog voor rust verscheen ook de derde Ajax-goal op het scorebord. Dani de Wit kopte van dichtbij raak.

In de tweede helft nam Ajax wat gas terug, al konden de aanwezige toeschouwers nog wel eenmaal juichen. Boy Kemper tekende voor de 4-0 eindstand, waardoor de Amsterdammers over twee duels met liefst 7-0 te sterk waren. In de volgende ronde van de Youth League is PAOK Saloniki op 2 november de tegenstander.