Gelukkige Kazim beleeft avonturen in Brazilië: 'Een leeuw voor 22.000 euro!'

Gelukkige Kazim beleeft avonturen in Brazilië: 'Een leeuw voor 22.000 euro!'

Sinds juni van dit jaar staat Colin Kazim-Richards onder contract bij het Braziliaanse Coritiba. In Zuid-Amerika maakt de oud-speler van Feyenoord regelmatig bizarre avonturen mee, vertelt hij in een uitgebreid interview met voetbalmagazine FourFourTwo. 

"Ik ging laatst een hond kopen en die man achter de balie zei tegen mij: ik heb iets voor je. Ik liep met hem naar naar achteren en ik zag allemaal beesten. Leeuwen, tijgers, chimpansees", vertelt het dertigjarige enfant terrible lachend. "Hij wilde me een leeuw verkopen, voor 22.000 euro! Ik was natuurlijk niet van plan om dat te doen, maar eigenlijk had ik gewoon moeten doen alsof en kunnen zeggen: ja joh, doe mij maar een leeuw. Het was bizar.'

Na avonturen in onder meer Turkije, Nederland en Schotland lijkt Kazim-Richards nu het voetbalgeluk te hebben gevonden. "Ik ben hier lang naar op zoek geweest. Natuurlijk houd ik van voetbal, maar het is ook gewoon mijn werk. Ik moet voor mijn familie zorgen. Dat kan ik dankzij deze baan doen. Weinig voetballers durven het toe te geven, maar voetbal ís gewoon een baan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s