'De waarschijnlijke oplossing na dit seizoen: dat Huntelaar terugkeert bij Ajax'

'De waarschijnlijke oplossing na dit seizoen: dat Huntelaar terugkeert bij Ajax'

25-10-2016 08:21
44

Klaas-Jan Huntelaar heeft geen toekomst meer bij Schalke 04. Dat werd pijnlijk duidelijk doordat de spits nog steeds niet in aanmerking komt voor een basisplek, ondanks een blessure voor Breel Embolo. BILD stelt nu dat een terugkeer naar Ajax de meest logische oplossing is.

Huntelaar zat de voorbije twee wedstrijden op de bank, terwijl zijn concurrent Franco Di Santo met twee assists de aandacht opeiste. De grote vraag is volgens het Duitse medium of Huntelaar zijn contract bij Schalke uitzit of dat de 33-jarige spits op zoek gaat naar een nieuw avontuur.

In het systeem van Schalke-coach Markus Weinzierl, die veel druk wil zetten, komt Huntelaar niet tot zijn recht. En daarom zit hij nu met de gebakken peren, omdat de Nederlandse doelpuntenmachine afgelopen zomer nog zijn contract met een jaar verlengde, tot medio 2017. En daarom blijft Schalke hem doorbetalen.

Volgens BILD zijn er twee opties: dat Huntelaar zijn contract uitzit of terugkeert naar Nederland. 'De waarschijnlijke oplossing na dit seizoen: dat het contract van Huntelaar afloopt en hij terugkeert bij Ajax. Alleen bij een contractontbinding kan Schalke nog wat geld besparen.'