Friese bankzitter schikt zich in reserverol. 'De beste speelt en hij is de beste'

Friese bankzitter schikt zich in reserverol. 'De beste speelt en hij is de beste'

27-10-2016 13:07
2

Wouter van der Steen schikt zich in zijn rol als tweede keeper van sc Heerenveen. Concurrent Erwin Mulder is op dit moment simpelweg beter, vertelt de keeper aan de Leeuwarder Courant. 

De afgelopen seizoenen was Van der Steen eerste doelman van Helmond Sport. In de zomer verkaste hij transfervrij naar Friesland. "Ik voel de waardering van technische staf en medespelers. Feit is wel dat mijn rol heel anders is dan ik gewend was. Bij Helmond, hoe klein ook, was ik eerste keeper en kreeg ik relatief veel aandacht van buitenaf. Hier kent niemand Wouter van der Steen."

"Ik weet vanaf het begin waarvoor ik gekomen ben. Gebeurt er iets met Mulder, dan moet ik er staan. De trainers vertrouwen erop dat dat geen probleem is", vervolgt hij. "Ik heb nooit op Eredivisie-niveau mogen spelen, maar weet op basis van trainingen dat ik het aankan als het nodig is."

De kans is klein dat trainer Jurgen Streppel hem donderdagavond onder de lat zet tijdens het bekerduel met FC Emmen. "Trainers bij andere clubs kiezen er soms voor hun tweede doelman te laten spelen in de beker, maar bij Heerenveen zitten geen maatschappelijk werkers. De voetballerij is business en de beker is voor een club als Heerenveen een mooie kans om een prijs te winnen. De beste speelt en Erwin is de beste."