Veldwijk dankzij Serero bij Zuid-Afrika: 'Toen was dat een hele hype in de media'

Veldwijk dankzij Serero bij Zuid-Afrika: 'Toen was dat een hele hype in de media'

Gepubliceerd: donderdag 27 oktober 2016 om 23:58do 27-10-2016 om 23:58

Tot grote verbazing van de speler zelf is Lars Veldwijk opgenomen in de voorselectie van het Zuid-Afrikaanse elftal voor de Afrika Cup. De spits, die momenteel bij KV Kortrijk speelt, is zeer verheugd dat hij mogelijk zijn opwachting voor 'Bafana Bafana' mag maken.

"Een jaar geleden maakte ik bekend dat ik ervoor open zou staan om voor Zuid-Afrika te spelen", aldus Veldwijk in gesprek met FOX Sports. "Het is toen een hele tijd stil geweest, terwijl toen ik het bekendmaakte het een tijd lang een hele hype in de Zuid-Afrikaanse media was. Maar een halfjaar lang had ik eigenlijk niets gehoord, tot vorige week. Toen kreeg ik een belletje van de teammanager van de Zuid-Afrikaanse bond en is het allemaal heel snel gegaan."

Volgens Veldwijk is de rol van Ajacied Thulani Serero een grote. "Ik kwam hem toevallig tegen in Amsterdam en toen vertelde ik hem dat de teammanager mij gebeld had. Serero wist er al van, want hij tipte mij al bij de technische staf van het nationale elftal. Hij vond dat we een goede spits misten en noemde dus mijn naam. Dat vond ik uiteraard heel leuk om te horen", zegt een trotse Veldwijk.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws