Feyenoord houdt blessure bewust stil: 'Ik zeg niet zomaar af voor Oranje'

Feyenoord houdt blessure bewust stil: 'Ik zeg niet zomaar af voor Oranje'

28-10-2016 06:55
8

Steven Berghuis kwakkelt met zijn fysieke gesteldheid. Door gekneusde ribben is de Watford-huurling al een paar wedstrijden niet honderd procent inzetbaar. Zijn problemen hield Feyenoord bewust stil.

"Die kwetsuur liep ik al op uit bij PSV na een beuk van Jetro Willems", zegt Berghuis in De Telegraaf. Feyenoord repte niet over de ribblessure, omdat hij niet helemaal 'out' is. De Rotterdammers wilden voorkomen dat tegenstanders zich stiekem zouden richten op de ribbenkast van de aanvaller.

In slotfases, zoals tegen NEC, deed Giovanni van Bronckhorst een beroep op hem. "De trainer gaf aan dat hij wilde dat hij mij er graag bij houdt voor wanneer het nodig is voor het team. En als het nodig is wil ik er ook zijn voor Feyenoord. Dat lukte tegen NEC en bij vlagen ook tegen Ajax. Om er helemaal ’uit’ te blijven was geen optie, omdat je dan weer achterop en uit je ritme raakt."

Berghuis is zijn plekje dus niet kwijt. "Ik zeg natuurlijk ook niet zómaar af voor Oranje. Ik kan ook wel spelen, maar heb er wel last van. Het gaat gelukkig steeds beter." Ook zijn collega Eljero Elia is nog niet helemaal honderd procent fit. In de bekerwedstrijd van woensdag tegen Excelsior speelde hij een uur mee.

Elia is net terug van een breuk in het schouderblad. "Ik moet niet bang meer zijn, maar in bepaalde situaties heb ik dat gevoel nog wel", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Het is geen pijn, hoor, en ik weet ook dat ik mijn arm gewoon vol in het duel kan gebruiken. Maar iets in mijn lichaam zegt dan nog 'voorzichtig' en dan laat ik het moment lopen."