Drie duels plus veertien goals voldoende voor Veldwijk: 'Ik zei meteen ja'

Drie duels plus veertien goals voldoende voor Veldwijk: 'Ik zei meteen ja'

Gepubliceerd: vrijdag 28 oktober 2016 om 09:10vr 28-10-2016 om 09:10

Lars Veldwijk is plotseling opgenomen voor de nationale ploeg van Zuid-Afrika. De spits van KV Kortrijk wilde dolgraag international worden en werd in de Zuid-Afrikaanse selectie opgenomen door bondscoach Ephraim Mashaba.

"Ik kwam donderdag van het trainingsveld en toen had ik meer dan honderd WhatsAppjes. Toen wist ik wel hoe laat het was", vertelt Veldwijk tegenover de NOS. "Vorige week zag ik na een training dat ik een gemiste oproep had van een Zuid-Afrikaans nummer. Dat bleek de teammanager te zijn. Hij belde namens bondscoach Ephraim Mashaba met de vraag of ik erover wilde nadenken om voor Zuid-Afrika uit te komen."

Nadenken was er niet bij voor Veldwijk. "Dat hoefde ik niet te doen, ik zei meteen ja", aldus de aanvaller. "Ik zei ook tegen de teammanager dat ik pas anderhalve week weer fit ben, maar de bondscoach wilde me toch graag uitnodigen. Hij was overtuigd van mijn drie wedstrijden voor Nottingham Forrest en mijn seizoen voor PEC Zwolle." De spits scoorde veertien keer voor PEC.

Het volkslied van Zuid-Afrika kent Veldwijk nog niet. "Eerlijk gezegd was ik er de laatste tijd niet meer zo mee bezig. Ik moet nu hard aan de bak om het volkslied te leren. Het is een tijdje geleden, maar dat moet goed komen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws