Slechte serie voor Koeman en Everton: Dat gebeurde ook bij Southampton

Slechte serie voor Koeman en Everton: "Dat gebeurde ook bij Southampton"

29-10-2016 14:06
1

Ronald Koeman ontvangt West Ham United zondagmiddag met zijn club Everton. De Nederlandse trainer vertrouwt op een aantal 'persoonlijkheden' in zijn selectie om de wedstrijd op Goodison Park tot een goed einde te brengen.

The Toffees kennen een uitstekende start in de Premier League: na een remise tegen Tottenham Hotspur op de openingsdag won de ploeg van Koeman de vier daaropvolgende wedstrijden. De laatste weken gaat het echter minder met Everton, dat in de laatste vier wedstrijden niet meer wist te winnen.

"Natuurlijk, we weten dat als je de laatste vier wedstrijden in de Premier League niet wint, dat de wedstrijd dat je moet winnen dichterbij komt. We moeten het tij zien te keren", vertelt de Nederlander in gesprek met Sky Sports. Voor de oefenmeester is het niet de eerste keer dat hij een moeilijke periode meemaakt in Engeland.

"Dit gebeurde ook bij Southampton, het is niet altijd zonneschijn. Je kan niet altijd winnen. Je komt in moeilijke, harde tijden en dan moet je voor elkaar klaarstaan. Dat is zeer belangrijk. Als alles goed gaat is het makkelijk om het team draaiende te houden. Maar nu moeten de persoonlijkheden echt opstaan, en ik denk dat we genoeg persoonlijkheden hebben", besluit Koeman.