Van Persie en KNVB vinden oplossing: 'Dat is in goede harmonie afgesproken'

Van Persie en KNVB vinden oplossing: 'Dat is in goede harmonie afgesproken'

30-10-2016 10:49
11

Robin van Persie krijgt zijn Gouden Schaal - die iedere international ontvangt bij het bereiken van de mijlpaal van honderd interlands - níet uitgereikt rondom een wedstrijd van het Nederlands elftal. Via de officiële kanalen legt de KNVB zondag uit waarom. 

In oktober 2015 speelde Van Persie zijn 100e interland namens Oranje. Afgelopen jaar werd hij niet geselecteerd door bondscoach Danny Blind. 'Nadat de schaal voor Van Persie klaar was, heeft hij geen deel meer uitgemaakt van de selectie van het Nederlands elftal. Aangezien hij de schaal graag wilde hebben en de KNVB die wens wilde inwilligen, is in goede harmonie afgesproken dat hij de schaal thuis in Istanbul zou krijgen', laat de KNVB weten. 

Wedden

Meer odds

'Van Persie was daar blij mee. De KNVB koos er bewust voor om hem niet, terwijl hij niet was geselecteerd, te huldigen op het veld bij een interland. Dat zou de schijn kunnen wekken dat zijn loopbaan als international erop zou zitten', gaat het statement verder. 

'Direct na afloop van zijn honderdste interland is deze mijlpaal, zoals gebruikelijk, gevierd in de kleedkamer. Van Persie ontving uit handen van de toenmalig directeur betaald voetbal Bert van Oostveen een horloge en captain Wesley Sneijder heeft namens de spelersgroep een cadeau overhandigd.'