Advies voor Argentijnse bondscoach over Messi: 'Hij zou de captain moeten zijn'

Advies voor Argentijnse bondscoach over Messi: 'Hij zou de captain moeten zijn'

01-11-2016 20:56
1

Bondscoach Edgardo Bauza van Argentinië moet Lionel Messi de aanvoerdersband ontnemen. Volgens Daniel Passarella zou dat ook voor de 29-jarige dribbelaar zelf een zege zijn.

"Als Messi geen aanvoerder meer is, zal er een last van zijn schouders vallen", meent Passarella, die Argentinië in 1978 als captain naar de wereldtitel leidde en ook in 1986 goud greep, in gesprek met El Mercurio. "Ik denk dat Argentinië al een fantastische leider heeft: Ramiro Funes Mori", doelt hij op de 25-jarige verdediger van Everton. "Hij zou de captain moeten zijn."

"De leider zijn van een groep staat los van de speelstijl en het talent van de spelers", motiveert Passarella, tevens bondscoach tussen 1994 en 1998, zijn keuze. "Ik bewonder Messi, maar zijn persoonlijkheid, hoe hij is, is teruggetrokken en timide."

Messi zette afgelopen zomer na de verloren finale tegen Chili in de strijd om de Copa America een punt achter zijn interlandcarrière, maar kwam daar later op terug. Argentinië heeft het momenteel moeilijk in de WK-kwalificatie. La Albiceleste staat slechts zesde in de Zuid-Amerikaanse groep. De Argentijnen wachten al sinds 1993 op een grote prijs.