Stevens hoort van uitbarsting El Ghazi: 'Op een andere manier opgevoed dan wij'

Stevens hoort van uitbarsting El Ghazi: 'Op een andere manier opgevoed dan wij'

01-11-2016 21:14

De biografie van Huub Stevens draagt niet voor niets de naam Nooit Opgeven. De 62-jarige voormalige oefenmeester ziet dat de huidige generatie minder goed met teleurstellingen kan omgaan.

"Ik denk dat het toch te maken heeft met het feit dat ik toch met behoorlijk wat teleurstellingen te maken heb gehad. Dat ik daar toch op een bepaalde manier mee omgegaan ben", zegt Stevens in gesprek met de NOS over de titel van zijn biografie. Hij ziet dat er tegenwoordig anders op teleurstellingen wordt gereageerd, met Anwar El Ghazi als meest recente voorbeeld.

"Mensen worden op een andere manier opgevoed dan wij vroeger. Misschien zit het hem daarin dat we toch wat minder met teleurstellingen te maken hebben. Dan leren ze daar ook niet mee om te gaan", aldus Stevens, die ook ingaat op het ontslag van Frank de Boer bij Internazionale. "Ik geloof dat Frank het ziet als een tegenslag, maar ik denk dat hij daar sterker uitkomt."

Stevens heeft een duidelijke boodschap voor De Boer. "Een goede trainer moet ontslagen te zijn, om een goede trainer te zijn. Het instapmoment is belangrijk, maar als zo'n trein komt spring je daar toch op. Het is een uitdaging. Ik denk dat Frank die uitdaging ook heeft gezocht."