'Bij mij zat Pelle ook maanden op de bank en zie wat hij daarna nog heeft bereikt'

'Bij mij zat Pelle ook maanden op de bank en zie wat hij daarna nog heeft bereikt'

03-11-2016 13:12
1

Wout Weghorst, Fred Friday of tóch Robert Mühren in de spits bij AZ? Trainer John van den Brom lijkt maar niet te kunnen kiezen. Collega Gertjan Verbeek vindt dat de AZ-coach zich niets moet aantrekken van het commentaar van buitenaf. 

In zijn periode als eindverantwoordelijke in Alkmaar had Verbeek de beschikking over onder meer Graziano Pellè, Mounir El Hamdaoui en Kolbeinn Sigthorsson. "Ik heb destijds ook verschillende dingen uitgeprobeerd in de beginfase. Uiteindelijk is het in de tweede seizoenshelft gaan draaien met Sigthorsson als vaste man in de punt", vertelt hij donderdag aan De Telegraaf. 

Verbeek snapt de roep om Mühren, die zelden in de basis staat maar wél vaak scoort na een invalbeurt. Toch moet Van den Brom vooral zijn eigen plan trekken, vindt hij. "Hij is degene die wordt afgerekend op de resultaten en daaraan is een individu als Mühren ondergeschikt. Je kunt ook zeggen dat Van den Brom momenteel uitstekend gebruikmaakt van zijn specifieke kwaliteiten. Want invallen is iets speciaals, dat moet je kunnen. En wie weet komt het uiteindelijk alsnog goed met Mühren. Bij mij zat Pelle ook een paar maanden op de bank en zie wat hij daarna nog heeft bereikt..."