'Stam is de beste trainer die ik heb meegemaakt. Klinkt heel slijmerig, weet ik'

'Stam is de beste trainer die ik heb meegemaakt. Klinkt heel slijmerig, weet ik'

03-11-2016 13:40
4

Na zijn aanstelling bij Reading haalde Jaap Stam afgelopen zomer twee Nederlanders naar Engeland: Roy Beerens en Joey van den Berg. Het is zeker niet zo dat de twee landgenoten van Stam nu een voorkeurspositie hebben bij de club, vertelt de van sc Heerenveen overgekomen routinier. 

"Soms worden er grapjes over gemaakt. De fysiotherapeut noemt Jaap mijn vader. Moet kunnen, toch? Ik sta er verder niet bij stil", aldus Van den Berg (30) in gesprek met Voetbal International. "Jaap zal me hier niet naartoe hebben gehaald om op zijn bek te gaan met een middelmatige voetballer. Als ik slecht speel, kom ik gewoon aan de beurt. Ik ben zelfkritisch genoeg om te weten wanneer dat het geval is. En geloof me, anders kun je het aan Jaap overlaten om je duidelijk te maken dat het slecht was."

Van den Berg ziet in Stam een potentiële toptrainer. "Met stijgende verbazing maak ik mee hoe Jaap zich ontwikkelt als trainer. Elke wedstrijd is een tactisch mysterie dat moet worden ontrafeld. Tijdens de bespreking krijgen we alle oplossingen en handvatten op een presenteerblaadje aangereikt. Ik zweer het je, Stam is de beste trainer die ik heb meegemaakt. Dat klinkt heel slijmerig, ik weet het, maar het is de waarheid."